Blog 1 – Het jaar 2016

januari 2017 - Het jaar 2o16 in de notendop

Lieve mensen,
Afgelopen week was ik met mijn superlieve merrie Sammy op pad. Heerlijk door het bos in een stevige stap met de knisperende blaadjes onder haar hoeven. Genieten!
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan altijd zo lekker mijn gedachten laten gaan tijdens een mooie buitenrit. Ik vind het fijn om terug te kijken op wat is geweest en te dromen over wat er nog allemaal zal komen. Het is alweer begin 2017, wat is het afgelopen jaar snel gegaan. Maar er is dan ook heel veel gebeurd dit jaar!

Trots, trots, trots… op mijn eigen boek

Een lang gekoesterde wens van me is in vervulling gegaan. Samen met mijn Duitse Dry Needling collega Kornelia Klarholz heb ik een boek geschreven over mijn Dry Needling behandelmethode voor paarden. Echt heel bijzonder om uiteindelijk een gedrukt exemplaar van “Equine Dry Needling Methode Schachinger: Praxisleitfaden für Therapeuten” in m’n handen te houden. De Duitse versie van het boek is al te bestellen via Amazon.de (ook in Nederland leverbaar!) en aan de Engelse vertaling wordt nog gewerkt. Trots, trots, trots!

De enige Dry Needling paardenopleiding in Duitsland op een toplocatie

De eerste keer dat ik in Münster het terrein van de Westfälische Reit- und Fahrschule opreed, viel mijn mond open van verbazing. Duits is natuurlijk mijn moedertaal en daarom wilde ik erg graag de Dry Needling opleidingen voor paarden in Duitsland verder uitbreiden. Ik had de aardige eigenaren alleen telefonisch gesproken en zij hadden me uitgenodigd om te komen kijken of ik de locatie geschikt vond voor mijn opleiding. En of! Je weet niet wat je ziet. Een absolute toplocatie.
Met veel plezier ontvang ik hier mijn Duitse Dry Needling cursisten. Het blijft altijd spannend, maar de opleiding Dry Needling voor paarden volgens mijn methode slaat fantastisch aan. Alle cursusdata in 2016 waren binnen mum van tijd volgeboekt. Daar spelen we in 2017 uiteraard op in!

Pionieren: de allereerste Dry Needling opleiding voor paarden

In 2010 hebben we de aller, állereerste Dry Needling opleiding voor paarden in Nederland georganiseerd bij manege en pensionstal Pothoven in Apeldoorn. Dat was pionieren! Er waren nog nauwelijks Equine Dry Needling therapeuten in Nederland en van een opleiding Dry Needling voor paarden had nog niemand gehoord. Zo ontzettend spannend om voor de allereerste keer een groep op te leiden volgens mijn methode. Alweer een hele tijd geleden en wat is er veel veranderd sindsdien. Ik heb er veel van geleerd.

Meer dan 200 Equine Dry Needling Therapeuten, maar het draait om kwaliteit

De opleiding heeft sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ondertussen zijn er internationaal meer dan 200 Equine Dry Needling therapeuten die mijn opleiding hebben gevolgd. Dat zijn er ontzettend veel en daar ben ik supertrots op! In 2017 gaan we gewoon verder. We focussen daarbij absoluut niet op de aantallen. Bij ons draait alles om de kwaliteit van de therapeuten, niet voor niets is mijn opleiding Dry Needling voor paarden de enige Post HBO opleiding.

Nieuw en uniek in Nederland en Duitsland; Advanced Equine Chain Taping

Helemaal nieuw en uniek in Nederland en Duitsland is de cursus Advanced Equine Chain Taping. Dressuurstal Seren in Vorden is het prachtige decor voor deze opleiding in Nederland. Wat een locatie! Hier hebben onze cursisten alle rust en ruimte om met de paarden aan de slag te gaan. De cursisten geven aan dat deze aanvullende behandelmethode perfect aansluit op de praktijk. Een mooi compliment! De eerste opleiding Advanced Equine Chain Taping heeft afgelopen week reeds plaatsgevonden, nieuwe data komen zo spoedig mogelijk beschikbaar! Deze opleiding wordt aangeboden in Duitsland en Nederland.

Laat 2017 maar komen, ik kijk met veel plezier terug op 2016

Ik heb gewoon veel zin in 2017. Ik verheug me erop om met mijn internationale Dry Needling Team weer opleidingen te verzorgen voor vakgenoten met een passie voor paarden en honden. Ik heb er veel zin in om mede paarden- en hondenliefhebbers te ontmoeten en alle ins en outs over
Dry Needling te vertellen. 2017 is al goed begonnen! En ik kijk met heel veel plezier terug op een bijzonder 2016.

Dankjewel, dankjewel, dankjewel allemaal!

Last-but-not-least, wil ik nog een goed voornemen met jullie delen. Vanaf dit jaar ga ik bloggen! Iedereen die mij wat beter kent, moet nu een beetje lachen. Ik kan prima met de Dry Needling naalden overweg, maar de computer…. da’s wat anders. Toch wil ik wil graag mijn ervaringen persoonlijk met jullie delen. Dus een keer per maand zal ik in mijn eigen blog wat vertellen over alles wat ik zoal tegenkom op mijn pad. Geen zorgen, ik hou het bij mijn eigen vakgebied… de paarden en honden Dry Needling.

Lieve Groet, Andrea