Blog 2 – Ontwikkelingen en een award!

juni 2017 - Nieuwe locatie voor onze opleidingen, de humaanpraktijk en een award..

Lieve mensen,

Hoe vele maanden is dit jaar al weer oud? Vandaag precies 5..!? Als ik kijk wat er al allemaal gebeurd is sinds de jaarwisseling, zouden wij al weer in de herfst moeten zitten….

Een nieuwe locatie voor onze opleidingen

Begin februari hadden wij al de eerste Chain-taping cursus in stal Seren!  Nog steeds ben ik onder de indruk van de deelnemers die de warmte van de mooie kantine van Stal Seren tegen de koude stallingen tijdens de praktijklessen in durfden te ruilen. Toch was de cursus tot de laatste plek vol…

Maar  een  week later zaten de deelnemers  van onze allereerste opleiding tot Dry-Needling therapeut  dicht bij elkaar in de personeelskantine van Stal Seren . Allemaal HBO-opgeleide Therapeuten uit de humaan-geneeskunde,  die in deze eerste module de vertaalslag van mens naar paard leerden te maken. Ook zij weerden zich kranig tijdens de anatomie- en bewegingsleer-lessen in de vrieskou! Tja, en wie heeft op allebei de data haar tenen en vingers nog net onbevroren weten te houden en toch op haar eigen boeiende manier de lessen gegeven?  Onze docente Karin Groot-Jebbink 🙂 ,tijdens de Chain-Taping cursus ondersteund door Teamlid Renee de Weerd. Bij deze nog een keer mijn diepe respect.

Jullie kunnen zich voorstellen, dat het oprichten van een splinternieuwe opleiding een ontzettende boel werk met zich mee brengt.  Menig kop koffie is gedronken aan de huiskamertafel van Karin en dankzij nieuwe communicatietechnieken, konden ook de teamleden uit Duitsland en Ines Lauwers in Drenthe aan het slagen hiervan bijdragen – en nog zag  je soms  rode wangen en zweetdruppels op menig voorhoofd !

Humaan praktijk

Als ik het zo schrijf, kan ik het bijna niet geloven, maar naast dit alles zijn mijn collega Carina Garwer  en ik samen met Yvonne Stroeve  (administratie en mede-eigenaar ) een humane praktijk op de Korenbree 28-1 in Borculo begonnen. Nadat ik vanwege mijn slechte gezondheid in 2012 mijn prachtige praktijk in Borculo op moest geven, wekt dit nieuwe begin gevoelens als  blijdschap, opwinding en “ik-ben-er-weer” in mij op! Het werken met mensen houdt mij scherp, een mens mag je als fysiotherapeut immers van “top tot teen” met Dry-Needling behandelen, bij de paarden heb je gewoon beperkingen – ten eerste zijn de benen en het hoofd absoluut het gebied van de dierenarts en ten tweede mag je op bepaalde plekken niet prikken omdat je een paard behoorlijk  zou kunnen verwonden als het een onverwachte beweging zou maken.

Daarom hadden wij in module 2 van de opleiding tot Equine-Dry-Needling-Therapeut  in maart dan ook les van paardendierenarts en chiropractor Barry van Vlierbergen over pathologiën, beengebreken en nog veel meer . Equine-Dentist Caroline Janse legde de deelnemers de werking en problemen van het paardengebit tijdens de ochtendlessen uit.

Een lezing verzorgen.. spannend!

Ja, en 2 weken later was het al weer druk met inpakken voor een week Equitana in Essen, waar Centrum Dry-Needling als lid van de duitse IMFP (Internationales Mobilitätsforum Pferd) op een stand te vinden was. Toen ik hoorde, dat ik er een lezing over Paarden-Dry-Needling mocht/moest houden, hadden mijn zenuwen het erg zwaar te verduren! Maar ja, het is toch echt een grote eer om als spreker bij zo een internationale beurs uitgenodigd te worden.

Terug uit Essen was er de eerste Dry-Needling cursus op onze fantastische locatie in Münster, en 2 1/2 weken geleden een nokvolle Dry-Needling cursus in Vorden. Onze “zelfgemaakte” therapeuten deden het trouwens echt fantastisch. Ik ben zo trots, dat het gelukt is en het concept dus de vuurdoop  heeft doorstaan . Er was zelfs een deelnemer, die voor alle 3 modules helemaal uit Zwitserland per vliegtuig en huurauto aan is komen reizen en die na afloop zei: “De opleiding was fantastisch, hij was het reizen meer dan waard” – kippenvel……

Innovatieprijs

En last but not least kreeg ik in Duitsland een Innovatieprijs uitgereikt, als eerbetoon voor bijzondere diensten persoonlijke betrokkenheid!

Wat een begin van een jaar! En wat een fantastische mensen, die hier allemaal aan meegewerkt hebben!  Als ik zo lange armen had, dames en heren, zou ik jullie op dit moment allemaal nog eens hartelijk omhelzen!

Dit geld ook voor de trouwe volgers op Facebook – jullie opbeurende commentaren en liefdevolle woorden zijn een cadeau.

Lieve Groet, Andrea