Blog 3 – Nieuw jaar, nieuwe mogelijkheden

januari 2018 - Nieuw jaar, nieuwe kansen &  nieuwe mogelijkheden

Wat veel mensen niet van mij weten, is dat ik jarenlang op kantoor heb gewerkt in de binnendienst bij een bouwbedrijf in Oostenrijk. Al die tijd droomde ik van een andere carrière, maar het is zo ongelofelijk moeilijk om zomaar je baan op te zeggen en wat anders te gaan doen. Ik droomde dat ik ooit de kans zou krijgen.

Vertrek

Jaren later pakte ik mijn koffers in en vertrok naar Nederland, voor de liefde. Toen durfde ik het aan om ook een totaal andere opleiding te gaan volgen. Ik ging fysiotherapie studeren in Leiden. Wie had toen gedacht, dat ik vandaag de dag in de paarden werkzaam zou zijn. Ik zeker niet!

Het is allemaal niet vanzelf gedaan, maar ik ben dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb.

Natuurlijk kan ik nu met overtuiging zeggen dat het het allemaal waard was. Maar daar heb ik ook wel eens anders over gedacht. Ik heb lang moeten studeren om in de paarden te mogen werken met veel omwegen. Dat heeft me aan het denken gezet…

Myofascial Equine Therapist

In maart starten we met de beroepsopleiding tot Myofascial Equine Therapist. Om deze opleiding te volgen heb  je geen vooropleiding nodig, maar moet je gewoon heel veel van paarden houden en uiteraard veel gevoel voor de dieren hebben. Je leert tijdens deze opleiding om doelgericht en effectief het bewegingsapparaat van het paard te behandelen door middel van het myofascial behandelprotocol.

Het behandelprotocol heb ik in de vele jaren dat ik nu paarden behandel zelf ontwikkeld.  Ik ben ervan overtuigd dat we me deze behandelmethode paarden  snel van spierspanningen en verkrampingen kunnen afhelpen. Ik leer het je met veel plezier en vertrouwen.

Samen met..

Het is voor mij een droom om deze gloednieuwe beroepsopleiding te lanceren samen met mijn collega Karin Groot Jebbink. Wij willen heel graag mensen die geen gerichte vooropleiding hebben toch de mogelijkheid bieden om een beroep in de paardenwereld uit te oefenen.

Wij gaan je ontzettend goed opleiden; veel aandacht voor theorie, maar ook veel praktijklessen. Je wordt niet zomaar Myofascial Equine Therapist! Daar moet je flink voor studeren en oefenen in de praktijk. Wij gaan je helpen.

Ik hoop van harte dat ik je een kans kan bieden als je graag met paarden wilt werken. Misschien betekent het wel een nieuwe stap voor jou. Wie weet….

Liefs Andrea